måndag 20 oktober 2008

Muffins

I helgen bakade jag supergoda muffins...

Här kommer receptet på philadelphiostfyllda hallonmuffins:

Ingredienser:
150 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker

Vispa smält smör och socker med elvisp.
Vispa i äggen.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
Häll ca 1 cm smet i botten av formarna.
Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
Toppa med några hallon.
Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dom låter ju super! Har just tagit ett tuggummi för att få bukt på mitt söt-begär!
Hade du stora muffinsformar eller små?
kram Marie

Anonym sa...

Men vad fina det ser ju dessutom ut som ett hjärta i mitten. Vilken liten sötnos på bilderna i förra inlägget.
//Sara

Maria sa...

Formarna som jag använde var inte så stora. Jag läste att man kanske helst skulle ha stora amerikanska muffinsformar. Men som sagt, jag använde vanliga och det gick bra, fick 12 stycken av den smeten.

Anonym sa...

Jag gjorde muffinsarna igår...jag fick nog ett 20:tal i mindre formar. Hade i lite för mycket i några formar så det blev en del smet på plåten men det var gott det med :-)

/Anna B