Idag har vi varit på babymassage. Efter det sov Greta i nästan tre timmar medan jag först lunchade med en kompis och sedan gick jag en rejäl tur tills lillan vaknade. Känner mig trött och ska nu koppla av med en Chai Latte och skorpor som jag bakat idag. Skorporna var smaskens och väldigt lätta att baka, här kommer receptet:
MandelskorporIngredienser:
3/4 dl sötmandel
100 g margarin
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln grovt.
Rör rumsvarmt margarin och farinsocker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget.
Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev. lite kallt vatten för att få ihop till en smidig deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla till långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Skär längderna medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med den ena snittytan upp på en plåt. Sätt in dem igen i samma ugnsvärme, ca 10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Gillar man när skorporna är lite mer frasiga, sänk ugnsvärmen till 175 grader och ha inne de skurna skorporna längre tid!
3/4 dl sötmandel
100 g margarin
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln grovt.
Rör rumsvarmt margarin och farinsocker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget.
Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev. lite kallt vatten för att få ihop till en smidig deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla till långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Skär längderna medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med den ena snittytan upp på en plåt. Sätt in dem igen i samma ugnsvärme, ca 10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Gillar man när skorporna är lite mer frasiga, sänk ugnsvärmen till 175 grader och ha inne de skurna skorporna längre tid!
Ha en trevlig kväll!
3 kommentarer:
Strålande Maria! Här ska shoppas mandlar. Återkommer om hur mina skorpor blev:)
Nu har jag bakat! Har redan smakat, kunde varken vänta på att skorporna varit in i ugnen eller till dom svalnat! Både som smet och som varma smakar dom utmärkt! Kan nog vara pga all bakning och provsmakning som jag känner mig pluffsig och inte alls pga bebisen. Nästa gång tror jag att jag ska prova att blanda i lite hackad choklad. Vad tror du om det?
Hahahaha...
Ja, jag tänkte precis samma med chokladen. Om man tar riktig mörk choklad. Jag har nog gjort saffransbiscotti med choklad i vill jag minnas.
Vi får prova det nästa gång :)
Skicka en kommentar